بنام آنکه کل کائنات و دین
وانسان
وبهداشت سلامتی را آفرید
راهکار ها و داروهای بسیار مهم
و اثر بخش فوری برای تقویت
ذهن و حافظه به نقل از امامان
دانشمندان و گیاه شناسان بزرگ
ایران و جهان
برای تقویت حافظه باید تغذیه را سالم کنید،
مخصوصاً از روغن ناسالم استفاده نشود
و روغن ارده (روغنی که بعد از اینکه کنجد
را ارده کردند از آن روغن تهیه می کنند) در
غذاهایتان استفاده کنید.
ارده به اشکال مختلف مانند حلوا ارده،
ارده شیره و ارده و عسل میل کنید. گردو
بخورید و پنیر بدون گردو نخورید. به هیچ وجه آب
یا نوشیدنی که در آن یخ انداخته
شده باشد مصرف نکنید. مدتی نیز بلغم زاها را کمتر
مصرف کنید یا همراه با مصلحات
آن مصرف شوند.
هر روز نیم ساعت کندر بجوید (توجه کنید جویدن
کندر در این مورد موثر است نه
بلعیدن آن)
دم کرده استوخدوس و افتیمون و همچنین
داروی کد 118 نیز کمکتان خواهد کرد.
برای تهیه کد 118 می توانید
50 گرم سیاه دانه را با گوشت کوب بکوبید (نه با
آسیاب) و با 300 گرم عسل زنبوری
چند گیاهی مخلوط کنید.
ضمناً اگر طبعتان نیز سرد است باید مراقب باشید
که سرتان را گرم نگه دارید.
در احادیث نیز در زمینه افزایش حافظه مواردی ذکر
شده است از جمله قرائت قرآن کریم.
يكى از امتيازهاى قرآن مجيد آن است كه تلاوت
و به خاطرسپردنش سبب تقويت
حافظه مى شود.
در حدیثی از امام صادق
عليه السلام آمده است
ثَلاثٌ يُذْهِبْنَ النِّسْيانَ وَ يُحْدِثْنَ الذُّكْرَ: قِراءَةُ الْقُرآنِ،
وَ السِّواكُ وَ الصِّيامُ دعائم الاسلام،
ج 2، ص 137، ح 481.
سه چيز، فراموشى را از بين مىبرد و حافظه را زياد مىكند:
خواندن قرآن، مسواك زدن
و روزه گرفتن.
لازم به ذکر است تقویت حافظه بر روی تمرکز تاثیر
دارد ولی بیشتر باید با تمرین، تمرکز را تقویت کرد.
تذکر:
- داروهای شیمیایی كه برای افزایش حافظه مورد
استفاده قرار میگیرند دارای
عوارض بوده و به هیچ وجه مورد تایید نمی باشند.
- کم خوابی و نداشتن خواب مناسب و کافی،
بر روی کاهش و ضعف حافظه تاثیر
می گذارد. لذا توصیه ها و تدابیر مربوط به
خواب و بیداری را رعایت نمایید.
عسل برای تقویت حافظه
رفع فراموشی – ستگی فکری و مغزی
1- حضرت محمد فرموده اند : عسل مایعی است که به قوه حافظه کمک می کند هر
کسی که می خواهد حافظه اش زیاد شود عسل بخورد
2- کسانی که زیاد مطالعه می کنند کمی کنجد را تفت داده پس از سرد شدن به آن
عسل اضافه نموده و در بین ساعات مطالعه کمی
از این معجون خوب جویده و میل
کنند . این معجون خستگی فکر را برطرف کرده
و نیروی تازه ای به مغز می دهد
3- روزی یک یا دو لیوان از شربت عسل بنوشید
( طرز تهیه شربت عسل : دو عدد
لیمو ترش و یا یک قاشق غذا خوری آبلیموی
تازه را با یک یا دو قاشق غذا خوری
عسل و با یک لیوان آبی که زیاد سرد نباشد مخلوط کرده بنوشند . اگر هر روز این
شربت نوشیده شود شاید فراموشی دیگر سراغ آنها نیاید )
4- برای تقویت حافظه از این روش نیز می توان استفاده کرد : 50گرم مغز چلغوز
،30گرم مغز گردو، 10گرم کندر ، 150 گرم عسل ، ابتدا کندر را کوبیده سپس چلغوز و
گردو را به آن اضافه نموده و خوب کوبیده آن گاه عسل را اضافه می کنیم و خوب
مخلوط می نماییم روزی یک قاشق همراه آب میوه یا شیر هنگام صبحانه میل شود
5- برای تقویت سلول های مغزی و حافظه
نارگیل تازه را با عسل مخلوط نموده صبح
ها میل کنند
6- برای تقویت 30گرم آویشن پودر شده
،15 گرم زنجبیل پودر شده را با 300گرم
عسل مخلوط نموده به مدت یک ماه هر روز
صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری همراه
آب ولرم میل شود
7- معجون تقویت حافظه : 5گرم سنبل الطیب
،5گرم اسطو خودوس ،5گرم گل سرخ
و 5 گرم زنجبیل را ساییده با 100گرم عسل
مخلوط نموده هر شب وقت خواب یک
قاشق مربا خوری میل شود
8- برای تقویت حافظه و بر طرف نمودن فراموشی ،
سنبل الطیب و صبر زرد ، اسارون با 150گرم عسل
مخلوط نموده روزی یک قاشق مربا خوری میل شود ( اگر با
آب هویج خورده شود اثر آن بیشتر خواهد بود )
9- برای تقویت حافظه 30گرم سعد ،
3 گرم زعفران را خوب ساییده با 500گرم عسل
مخلوط نموده هر شب یک قاشق غذا خوری همراه آب میل شود
10- برای تقویت حافظه و کسانی که دچار
فراموشی شده اند و مطالب زود از خاطر
آنها می شود هر ماه 10 روز هر روز صبح ناشتا
یک قاشق غذا خوری عسل همراه آب
ولرم میل کنند
11- برای تقویت حافظه یک ساعت قبل از
مطالعه یک فنجان از دمکرده رزماری
همراه عسل بنوشید ، نباید بیش از
سه فنجان در روز میل شود
12- برای تقویت حافظه 10گرم کندر را در 30گرم
روغن کنجد حل نموده سپس با
200گرم عسل مخلوط نموده هر روز با صبحانه یک
قاشق مربا خوری میل شود
13- برای تقویت حافظه گرده گل را با عسل مخلوط کرده
همراه صبحانه میل کنید
14- برای رفع خستگی فکری و مغزی به مدت
یک هفته هر روز ساعت 10صبح و 5 عصر
( با غذای اصلی دو ساعت فاصله داشته باشد )
یک لیوان آب سیب همراه یک قاشق مربا خوری عسل میل شود .
15- جهت تقویت حافظه 30گرم سیاه دانه ، 30گرم کندر ،
100گرم روغن زیتون و
200گرم عسل . ابتدا سیاه دانه را ساییده سپس سیاه دانه
و کندر را در روغن زیتون
حل نموده آن گاه با عسل مخلوط نموده همراه
صبحانه یک قاشق غذا خوری میل
کنند ( بهتر است شب ها غذای سبک بخورند
و افراد بیش از 50 سال سعی کنند از
خوردن غذاهای چرب در شب خودداری کنند . )
16- برای تقویت حافظه و بر طرف نمودن
فراموشی 50گرم سیاه دانه و 50 گرم
خردل را ساییده در 500 گرم عسل مخلوط نموده
روزی 2 قاشق مربا خوری میل شود
.
17- جهت تقویت و باز شدن ذهن 20گرم گلپر را
پودر نموده با200گرم عسل مخلوط
نموده روزی یک قاشق مربا خوری میل کنند 0
18- جهت تقویت حافظه زنجبیل تازه را رنده کرده سپس با عسل
مخلوط نموده به مدت یک هفته در آفتاب گرم تابستان بگذارند
بماند سپس هر روز همراه صبحانه یک قاشق مربا خوری میل کنند
19- برای تقویت حافظه 20گرم ژین سینگ را
در 200گرم عسل مخلوط کرده روزی یک
قاشق مربا خوری میل کنند
20- برای تقویت حافظه 20گرم مصطکی
،10 گرم کندر و 10گرم میخک ساییده را با
200گرم عسل مخلوط نموده روی یک
قاشق چایخوری همراه یک لیوان آب بنوشند
21- برای درمان فراموشی 20گرم سیاه دانه
را با 20گرم خردل در 200 گرم عسل
مخلوط کرده صبح و شب یک قاشق مربا خوری
میل شود و هرچند گاهی از پودر
سیاه دانه به صورت انفیه در بینی استفاده شود
22- برای برطرف نمودن فرا موشی 70 گرم زنجبیل
را در 150 گرم عسل مخلوط کرده
همراه صبحانه یک قاشق غذا خوری با کمی آب گرم میل شود
امام علي(ع)
حضرت علي ميفرمايد:يك جزء زعفران خالص
ويك جزءسعد(نوعي گياه مشك زمين است)
راباعسل معجون
كرده وهرروزدومثقال ازانرامصرف نماييد،به قدري حافظه رازياد مي كند
كه خيال مي كنيدسحروجادواست.
(به مقدارمساوي اززعفران سعدرامي گيري
عسل به ان اضافه مي نمايي وهرروزدومثقال ازان رامي خوري).
معجون امام رضا
از امام رضابه ابوبصيرنقل شده است:
جهت تقويت حافظه 10درهم ميخك 10درهم
كندرسفيدبگيرد
وخوب بكوبدوهرروز ناشتاقدري ازان بخورد.
معجون ابن سينا
ابن سيناچندنوع معجون رابراي رفع بيماري
فراموشي وزيادشدن حافظه توصيه مي كند:
نسخه اول:
كندر،مشك زمين،فلفل سفيد،زعفران
،مر،به اندازه هاي مساوي
درعسل معجون شوندوهرروز
مقداري (به وزن يك درهم )بخورند.
نسخه دوم:
فلفل يك مقدار،زيره يك مقدار، شكر طبرزدسه مقدار.
نسخه سوم:
ندرسه چهارم مثقال،فلفل يك چهارم مثقال،كه
ازاين دونسخه دوم سوم هركدام باشند،
ناشتايك مثقال
بخورند،براي تقويت حافظه خوب است
وتجربه شده است.
نسخه چهارم:
كندر رومي سفيد،فلفل سفيد،،سعدهندي،زعفران خالص،مغزپسته،مويزسياه،ازهريك
5درهم بكوبدوالك
نموده،باعسل صاف مخلوط كندوهروزدودرهم بخورد.هركس درظرف يك هفته تادوهفته
از ان بخورد،
حافظه اش بي نهايت تقويت مي شود.
نسخه پنجم:
زيره پنج قسمت،فلفل يك قسمت،سوسن
زرددوقسمت،مشك زمين دوقسمت،
به مقدارتمام انهاعسل
باهم معجون كرده بخوريد.
معجون سينا
اگرفراموشي ازغلبه ي رطوبات برمراكزعصبي باشد
كه علامت نسياني
كه دراثركثرت رطوبات مزاج
باشد،سنگيني سروزيادي ترشحات
بيني وترشح زيادبزاق وخواب
زياداست.
براي مداواي ان بايدجهت مصرف دارو،شب اول غذاي نرمزود
هضمي،مانندسوپ خورده شود.فرداي
ان روزبايد غذاي گرم مزاج تناول گرددتا دستگاه گوارش اماده براي
خوردن مسهل
گرددوروزدوم صبح ناشتابايدمقدار4مثقال سناي مكي رابه3مثقال
گلبرگ
گل سرخ جوشانده ومصرف نمود.ازروزسوم تاچهارم
نيزلازم است مقدار2مثقال كندررابا6نخودزعفران
پودركرده وبامقداري
عسل مخلوط نمايند
و8قسمت كنندكه هرقسمت به قدريك فندق باشد
تا4روزيكي صبح ويكي
عصرميل كنند
تارطوبت جذب ورفع گشته وفراموشي نيز برطرف گردد.
معجون ذكرياي رازي:
50درهم كندر،10درهم فلفل،10درهم وج،20درهم سعد
،هليله سياه وزنجبيل،
هركدام 20درهم ،عسل بلادر10درهم وعسل به اندازه ي همه داروها
باهم اميخته وبه صورت خوراكي به كاررود.
معجون كندر:
معجون كندر،حافظه راتقويت وفراموشي رابرطرف مي سازد
ومعده راقوت مي دهد
وپيران موافق مي باشد.كندر،وج تركي،سعدمكي 10درهم،فلفل مكي
10درهم،خولنجان دارچيني ((قسط))
مكند10درهم،3برابرعسل اضافه ومصرف كنند.
معجون كندر:
كندر،وج تركي،سعدكوفي،ازهريك10درهم،فلفل،زنجبيل
ازهريك5درهم،خولنجان دارچيني
ازهركدام 3درهم،كوفته،بيخته با3برابرعسل صاف
نموده،مخلوط كرده،شربتي تهيه مي شود
كه دومثقال صبح مصرف شود.
كندرباعسل وباشكرجهت ضعف معده ونسيان خوب است.
كندر،سعدكوفي،فلفل سفيد،زعفران ازهريك 2درهم،مغزپسته،مويزازهريك 5درهم،
عسل گرفته 3برابروزن ادويه به انهااضافه كردكه از2درهم تا2مثقال مصرف نمايند.
كندر،سعدازهريك 10درهم،فلفل وزنجبيل ازهريك5درهم،كوفته وبيخته باعسل مخلوط نمايند،
شربتي تهيه ومصرف نمايند.
معجون هندي:
گل سيب،گل گلابي،گل سرخ ونارنج،بلادر(قرص كمر،حب الفهم)بندق،بالنگو(نوعي نعنا)،
زنجبيل،سعد،سنبل الطيب ،مشك،عود،عنبرغاليه،قرنفل،كندر،روغن،عنبر،مغزحيوانات،
گوشت ماكيان،دراج،وشيرميش براي حافظه مفيد است.
معجون استخوان گاوياگوسفند:
براي تقويت عمومي جسم ومغز،تامدت10روز،هرروزبه مقداريك كيلواستخوان
گوسفندياگاوياگوساله درميان ديگي قرارداده و10استكان اب بريزيدو
روي اتش يك نواخت بجوشانيدتا8استكان ان تبخيرشودو2استكان بماند.
سپس درميان ظرفي يك شب بماند،
صبح ناشتابه اندازه ي يك استكان ابغوره ريخته وبياشاميد.درهمه
امراض عضوي واستخواني وحتي براي جلوگيري از مرض سرطان و
سياتيك وروماتيسم مفيداست.
معجون هاي ديگر:
جهت تقويت حافظه:سناي مكي،سعدهندي،فلفل سفيد،كندر،زعفران خالص،
قدري اجزاي همه مساوي
باشدومجموعه رابه عسل بياميزدوهفت روز متوالي روزي يك مثقال ازان بخورد
(14روز)حافظه راخيلي تقويت مي كند.
زنجبيل،نانخواه(زنيان ملوكي)ازهريك 2درهم،شونيز(سياه دانه)و
هليله ي كابلي راكوفته وبيخته ،
باعسل مخلوط نمايند.يك مثقال شربت تهيه جهت تقويت حافظه مفيداست.
بلادر،افتيمون(شن)ازهريك 10درهم،صبر60مثقال،غاريقون24مثقال،سليخه (دارچين)
،زوج_زراوند،زعفران،دارچيني،مصطكي ازهريك 6مثقال،قسط،تخم سداب،فلفل سفيد،
ازهريك1مثقال،
عسل 3تا4برابررامعجون نموده وشربتي يك مثقال مصرف شود
در مورد تقویت حافظه می توان از مواد افزایش دهنده
حافظه می توان كولین ( ماده ای كه به
طور طبیعی در بسیاری از غذاهای چرب وجود دارد )
نام برد كه موجب افزایش حافظه
می شود. مواد غذایی كه دارای بیشترین مقدار كولین
هستند به ترتیب شامل : جگر گاو
، تخم مرغ ، گوشت كبابی گاو، گل كلم ، كاهو ، بادام زمینی و روغن بادام زمینی است. مواد
آنتی اكسیدان كه در سبزیجات تازه زیاد اند، موجب خون رسانی خوب به مغز می شوند و هر
عاملی كه خون رسانی به مغز را دچار وقفه كند، موجب كاهش توانایی های فكری می شود.
مصرف زیاد و بیش از حد گوشت حیوانات كه حاوی هموسیستئین است،
موجب افت عملكرد مغزی خصوصاً در افراد مسن می شود.
توصیه های غذایی برای افزایش حافظه : نمك و چربی اشباع كمتری
مصرف كنید .چربی امگا 3 را كه در ماهی زیاد است، بیشتر مصرف كنید.
تمشك، توت فرنگی ، اسفناج وسیر بیشتر مصرف كنید،
سویا را هفته ای یكبار در برنامه اتان بگنجانید
و مكمل اسید فولیك، B12، ویتامینE برایتان مفید است.
بیشتر عالمان طب سنتی از کندر به عنوان ماده ای
موثر در افزایش هوش و تقویت حافظه نام
می برند و از جمله معتقدند که اگر مادران آن را
در دوران بارداری ، مصرف کنند ، موجب افزایش
هوش و توانایی یادگیری و تقویت حافظه در فرزندان می شود
.کندر می تواند دارای تاثیری
مثبت بر روند تکامل مغز و احتمالا شکل گیری مناسب درختهای دندریتی ، اکسونها و برقراری
ارتباطات صحیح بین آنها باشد.
همچنین میتوان از داروی جینکوتیدی نام برد که دراین مورد کمک کننده است .
تفکر اشتباه در مورد
داروهای افزایش دهنده حافظه
از زمانی كه انسان به فعاليت پيچيده و تواناييهاي بالاي مغز پی برد،
همیشه براي رسيدن به
قدرت هوشي بالاتر در تلاش بوده است. .
برخی با مصرف مواد غذايي و به ویژه بعضی گياهان سعي در
بالا بردن توانایی مغز و به
عبارتی حافظه دارند اما برخی، از داروهاي مصنوعي
براي افزايش قدرت حافظه و توانايي مغز استفاده ميكنند.
داروهای افزایش حافظه
از فایده های مهم و اصلي داروهاي محرك (مانند كوكائين،
افدرين و آمفتامينهايي مانند
ريتالين) قدرت آنها در افزايش انرژي مغز و تمركز مغزمی باشد. این داروها
نیروی تمركز روي كار و درس خواندن را براي مدت طولاني بالا می برند.
در سال 2008 تحقیقی روي 1400 نفر انجام گرفت و در مجله Nature
به چاپ رسيد، 20 درصد از افراد که مورد مطالعه قرار گرفته بودند
عنوان کردند كه از داروها براي افزايش تمركز و حافظه استفاده کرده اند.
اين تحقیق ، 3 دارو را مورد بررسي قرار داد: ريتالين، داروي ضدخواب
پروويجيل و مهاركنندههاي گيرنده بتا كه براي درمان ناراحتيهاي قلبي
وهم به عنوان ضداضطراب مورد استفاده قرار می گیرند.
ريتالين دارویی است كه به درمان بيشفعالي در كودكان کمک می کند،
اما اشخاص سالم از این دارو براي افزايش تمركز و دقت استفاده ميكنند.
اغلب این افراد مایلند، در عوض تلاش بيشتر براي درس خواندن،
با مصرف قرص، راحتتر درس بخوانند. محققان در مورد استفاده ي
بدون تجویز و غيرپزشكي از اين داروها هشدار ميدهند و عنوان ميكنند
كه عوارض جانبي داروهاي افزايش حافظه، بسیار مهم است
و نباید بدون دليل از آنها استفاده شود.
ريتالين و ساير داروهاي محركي چون متادات، استراترا و …
براي درمان اختلال كمبود توجه در كودكان استفاده می شوند،
اما 15 تا 30 درصد دانشجويان دانشگاه از این داروها
براي پيشرفت تحصيلي استفاده می کنند ،
اين داروهاي محرك ميتوانند باعث واكنشهاي رواني از قبیل
:جنون ، توهم، سوءظن و فقدان بصيرت (پارانويا)،
هذيان و افكار آشفته بشوند.
در سال2006، اداره غذا و دارو متوجه شد كه 6 درصد كودكانی
که از این داروها استفاده کرده اند پس از مصرف
اين داروها دچار واكنشهاي رواني به صورت توهمهاي
بينايي و حسي(احساس حركت حشره، مار و كرم روي بدن ) شده اند.
مضرات داروهاي افزايش حافظه
پروويجيل باعث بيدار ماندن فرد ميشود و براي درمان
اختلالات خواب استفاده می شود. عوارض اين دارو شامل:
حالت تهوع و لرزش، سردرد، گيجي، آبريزش بيني، می باشد.
این دارو باعث تغییر فشار خون و بروز اختلال در ريتم قلب ميشود.
افرادي كه ناراحتي قلبي دارند نباید از این دارو استفاده کنند.
درست است كه حافظه مهم است، اما به فراموشی
سپردن خاطرات بد نيز به همان اندازه مهم می باشند.
با استفاده از داروهاي تقويتكننده حافظه به مدت طولانی،
باعث ضعیف شدن توانايي فرد در فراموش کردن
خاطرات بد و ناگوار ميشود و در پی آن، فرد
دچار لطمه و آزارهاي روحي ناشي از حوادث
ناگوار زندگي خود می شود كه در برخی موارد باعث
می شود ان فرد به بيماريهاي رواني مانند اختلال
واضطراب پس از حادثه و… دچار شود.
ريتالين كه بیشتر از داروهای دیگر مورد مصرف قرار ميگيرد،
نيز بدون عارضه نیست. تپش قلب، خشکی دهان ،
سرگيجه، لرزش، تاري ديد، تغييرات فشار خون، بياشتهايي
و… همه از عوارض ريتالين می باشند كه با استفاده از آنها
شخص را از فعاليت بيشتر باز می دارند.
باورهای اشتباه درباره داروهاي افزايش حافظه
تحقیقاتی بر روی داروهاي افزايش تمركز انجام گرفته که
آیا این داروها واقعا موجب افزايش قدرت ذهني افراد سالم ميشوند يا خير؟
تحقیقی در سال 2003 نشان داد كه پروويجيل تاثیرات
مثبتي در حد آزمايشگاهي بر بالا بردن تمرکز و قدرت
ذهنی داشته است. در اين تحقیق كه بر روي 60 نفر
انجام شد، نشان داد كه اين دارو باعث افزايش فعاليت
در برخی از تستهاي شناختي مانند حافظه و طرحريزيهاي
سهبعدي ميشود. اشخاصی كه پروويجيل استفاده ميكردند،
احساس تمركز بيشتري داشتند.
تحقیقی كه در سال 2003 بر روي دانشجويان سال اول يكي
از دانشگاههاي بزرگ آمريكا انجام گرفت، نشان داد كه 5/13
درصد این دانشجویان حداقل يك بار به دلايل غيرپزشكي
از داروهاي تقويتكننده حافظه استفاده كردهاند.
در برخی ديگر از تحقیقات نشان داده شد که دانشآموزاني
كه از دارو استفاده کرده اند، حتي نمرههاي پايينتري نسبت
به همكلاسان خود كسب کرده اند. اکثر آنها فكر می کردند
اين داروها هوش آنها را بيشتر ميكند و از این داروها به
عنوان يك ميانبر براي رسيدن به مدارج بالاتر تحصيلي
استفاده ميكردند، اما در حقیقت این گونه نيست.
ضمنا اکثر مردم فكر ميكنند كه اين داروها عوارض خيلي
جدی هم ندارد، اما اين تصور اشتباه می باشد. استفاده
از كوكائين برخی اوقات سبب پارگي رگهای بزرگ می شود.
همچنين ،كوكائين و آمفتامينهامانند ريتالين با ايجاد
کردن التهاب در رگهای مغز، خطر سكته مغزي را افزايش ميدهند.
مطالعه ای در سال 2005 نشان داد كه ريتالين ميتواند
اثرات مخربي روي DNA داشته باشد.
روشهای موثر به جای مصرف این داروها
محققات توصیه می کنند به جای استفاده از این داروها ،ورزش کنید.
داروهاي محرك با افزايش كاتكول آمينهايي مانند دوپامين،
بر روی عمل کرد مغز اثر ميكنند. بنابراین با انجام ورزشهای
هوازی می توانید به طور طبیعی بر روی بهبود عمل کرد
مغز خود تاثیر بگذارید زیرا ورزشهاي هوازي
(مثل شنا، پياده روي، دوچرخه سواري) نيز با اثر
بر نوراپينفرين، دوپامين و اپينفرين ميتوانند
اثرات اين داروها را عینا تقليد كنند.
بنابراين در عوض استفاده از ین داروها، ورزش کنید
كه همان اثرات را بدون عوارض داسته باشید.
از ماهي يا روغن ماهي كه سرشار از چربي امگا 3 ميباشد
و براي تقويت حافظه مفيد است،استفاده كنيد.
مهمترین دلایلی که بعضی از گیاهان دارویی
را برای تقویت حافظه و رفع نسیان یا فراموشی مناسب ساخته است .
1- وجود مقادیر زیادی لیسیتین که یک چربی فسفر دار
بوده و برای تقویت سیستم اعصاب مرکزی و قوای فکری بسیار ضروری وحیاتی می باشد .
2- بالا بودن میزان فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ،
اهک ، گوگرد ، کلر ، سدیم ، آهن در این گیاهان .
3-وجود خاصیت ضد افسردگی ،ضد ضعف عصبی
و همچنین خاصیت کاهش دهنده علایم استرس
(فشار روانی )در بعضی از این گیاهان.
4- طبیعت گرم و خاصیت تحریک کنندگی بالایی
که در برخی از این گیاهان وجود دارد .کمک زیادی
به تحریک مغز وقوای فکری و در نتیجه افزایش میزان
بازدهی قسمتهایی که کار باز یابی و به خاطر سپاری
اطلاعات در یافتی را بر عهده دارند .
5-وجود مقادیر زیاد قند طبیعی در این گیاهان
یا میوه ها ی که مغز بیشترین نیاز را به انها دارد .
6-اثر مستقیم و فوری گیاهان و میوه ها ی با
طبیعت گرم در خنثی سازی علایم افسردگی ،
ضعف اعصاب ،کندی ذهن ،پایین بودن عملکرد مغز و....و کمک به برطرف شدن این علایم .
بهترین گیاهان و میوه های مقوی حافظه:
آویشن
طبیعت گرم،خاصیت محرک سیستم عصبی مرکزی
و مقوی اعصاب و همچنین قدرت تحریک کنندگی بالایی
که به سبب وجود تیمول که از مواد موثره این گیاه محسوب می شود .
در ان تا ثیری ماندگار در تقویت قوای فکری و مغزی
و کمک به کار این قسمت از بدن دارد . آویشن به علت
عطر نافذ به صورت دمکرده یا جوشانده مصرف گردیده
و همچنین موجب ضد عفونی کردن مجاری تنفسی
و سینوسهاو درمان برونشیت و آسم (تنگی نفس )بسیار موثر است .
اسطوخودوس
اگر دچار سردرد های عصبی و فراموشی و کندی ذهن گردیده اید
از مصرف گل اسطو خودوس که تازه انرا خشک نموده و به صورت
پودر در اورده با کمی پودر کندر و مقداری عسل به حالت خمیر
در اورده اید دریغ نورزید این گیاه خوش عطر یکی از بهترین
گیاها نی است که از قدیم الایام تا کنون جهت درمان انواع
بیماریها ی ذهنی و مغزی از جمله مالیخولیا ، مانیا ، صرع
،سرگیجه ،عقب ماندگی ذهنی و نسیان (فراموشی )
توسط طبیبان یونانی وایرانی تجویز شده و مورد
استفاده قرار می گرفته است .
اکلیل کوهی
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی
را تحریک وتقویت می کند و از اثری عجیب در تقویت حافظه
و قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک و طعم تند و تیز
و خاصیت محرک دستگاه عصبی و گردش خون این گیاه
سبب شده که دارویی مفید و موثر جهت درمان اکثر
بیماریها و اختلالات عصبی و مغزی از جمله افسردگی
، میگرن عصبی و استرس و ضعف قوای فکری و فراموشی باشد .
برا ی
تهیه شربت از این گیاه کافی است که مقدار 30 گرم
اکلیل کوهی خشک را به همراه یک لیتر اب گرم
و مقداری عسل بجوشانید و مقداری
بهار نارنج هم به ان اضافه کرده و
هر 8 ساعت یک لیوان میل نمایید .
انجیر
وجود در صد بالایی از مواد قندی به طور ی که
در صد گرم انجیر حدود 6/7 میلی گرم قند طبیعی وجود دارد .
ومصرف ان با کارهای فکری می تواند بسیار مفید باشد
دارای ویتامینها ی آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن
،برم ، منگنز ، گوگرد می باشد که همه برای بدن
و سلولهای مغزی مفید هستند .
بادام
وجود 54 در صد روغن و 24در صد مواد نشاسته ای
و مقداری قند و صمغ و همچنین در صد بالایی از املاح
نظیر فسفر ، منیزیم ، پتاسیم ، گوگرد و آهن و ویتامین
نیاسین در میوه شیرین بادام هر چندانرا کمی سنگین
و دیر هضم برای معده ساخته ولی یکی از بهترین
مواد طبیعی مقوی مغز و سلولهای دستگاه اعصاب مرکزی می باشد.
جین سینگ
جین سینگ که ریشه گیاهی است چینی و
شبیه به هویج زرد رنگ می باشد به قدری
از نظر ارزش غذایی بالاست که به نام ریشه
زندگی لقب گرفته است . و از ان برای تقویت
جسم و ذهن استفاده می نمایند .
جینکو
جینکو بیلو با به درخت معبد شهرت دارد .
یک گیاه مقوی حافظه به شمار می رود
.قسمت مورد استفاده دارو ی ان برگهای
این گیاه می باشد که خاصیت ریلکس کننده
(آرام بخش )دارد و موجب جریان خون بیشتر
در سلولهای مغزی می شود .و جهت مقابله
با الزایمر در پیری بکار می رود .
چغندر
با مقدار زیاد فسفر و قند این گیاه کمک زیادی
به مغز و درک مطالب و خاطرات و ثبت و ضبط
مطالب می کند . از سوی دیگر در درمان کم خونی
و ضعف عمومی بدن بویژه در ناحیه سلولهای مغزی
کمک می نماید . میزان فسفر 100 گرم
ریشه چغندر 55 میلی گرم است .
خردل
سبزی خردل غنی ترین منشا اهک غذایی است .
از نظر ویتامین آ وث و آهن و کلسیم بسیار غنی است .
طبیعت گرم و تند و تیز و وجود اسانس فرار و معطری
که در خردل و دانه های ان وجود دارد این گیاه را
جهت تحریک سلولهای معده مناسب ساخته است.
زعفران
شهرت زیادی در تقویت اعصاب ،کمک به
تحریک سلولهای مغزی و تقویت آن و همچنین
تقویت حافظه دارد . ابن سینا حکیم عالیقدر
مصرف زعفران را با کمی کندر و عسل به صورت
خمیر جهت رفع کندی ذهن تجویز کرده است .
این گیاه گرم وخشک بوده دارای خاصیت شادی بخش
وتقویت کننده حواس و مغز و تنظیم کننده سلسله
اعصاب می باشد . زعفران خواب اور بوده و در رفع
تشنج که منشا آن تحریکات مغز می باشد بسیار
موثر است جهت تقویت حافظه 4 گرم زعفران با
10 گرم کندر و 10 گرم زنجفیل را ساییده و با 100
گرم عسل به صورت قرص در اورید .
سعد کوفی
اثرات بسیار مفیدی بر روی حافظه و از بین بردن
کند ذهنی و فراموشی دارد . خوردن سعد پودر شده
به همراه پودر زعفران و مویز خشک و کمی عسل در
طول 40 روز متوالی هر روز یک قاشق مربا خوری صبح
ناشتا در رفع فراموشی و حواس پرتی بی نظیر است .
سیر
وجود ماده ای به نام الیسین که موجب خاصیت
انتی بیوتیکی در سیر شده است و بوی ان نیز
مربوط به این ماده می باشد . و همچنین روغن
فرار موجود در سیر که الیله سولفید نام دارد
از یک سو و غنی بودن این گیاه از سولفور و
فسفر و اهن و کلسیم یبب شده است که از
هر ماده مقوی ضد میکروبی شناخته شده دیگری
بهتر و موثر تر بوده و حتی الیسین موجود
در ان قویتر از پنی سیلین باشد .
کُندر گیاهی دارویی است از راسته افراها
(Sapindales) که از صمغ آن هم به عنوان
خوشبو کننده استفاده میشود. صمغ کندر
را معمولا با اسفنددانه میسوزانند.
کندر مقوی قلب-حافظه- صاف شدن
صدا- ضد خلط خونی است.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra است.
طعم این عصاره بسیار تلخ است .
محققان دریافتند که تجویز کندر ، به ویژه
دوز g/kg0/05 ، در دوران بحرانی رشد و نمو
سیستم عصبی جنین و نوزاد ، موجب افزایش
چشمگیر (001/0>p) قابلیتهای یادگیری ،
به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می شود .
از این رو به نظر می رسد که کندر می تواند
دارای تاثیری مثبت بر روند تکامل مغز و
احتمالا شکل گیری مناسب درختهای دندریتی
اکسونها و برقراری ارتباطات صحیح بین آنها باشد.
آن چه از روایات راجع به کندر آمده به این شرح است:
محمد بن سنان از امام رضا(ع) نقل كرده است:
كه آن حضرت فرمود: «همسران باردارتان را كندر دهید؛
اگر حمل آنها پسر باشد، پاكیزه قلب ودانشمند
و شجاع خواهد شد و اگر دختر باشد،
خوش اخلاق و زیبا مىشود.»
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
به زنان باردار خود، كندر بدهید؛ چرا كه عقل
كودك را افزون مى كند.
پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ):
بر شما باد كندر؛ چرا كه ... عقل را افزون مى كند،
ذهن را ذكاوت مى دهد، چشم را جلا مى بخشد
و فراموشى را از میان مى برد.
امام رضا (علیه السلام ):
فراوان كندر بخورید، آن را در دهان نگه دارید و بجوید.
بلغم معده را مى زداید و آن را تمیز مى كند،
عقل را استحكام مى بخشد و غذا را مى گوارد.
بهترین راه مصرف کندر
آنرا کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق
مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل
کرده و مصرف نمایید.
همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به
صورت آدامس از آن استفاده نمایید
اما کمی تلخ میباشد.
بی خوابی، بد خوابی، نگرانی و اضطراب،
سوء هضم، یبوست مزاج، پرخوری، به جای
نظم در غذا، خوردن مواد مختلف به فاصله های کم،
زیاد خوردن ماست ترش و دوغ ، خوردن
زیاد مقدار پنیر، سیب ترش، مقدار زیادی گشنیز
هر کدام به طریقی فعالیت های فکری را دشوار
یا حافظه و سرعت انتقال را موقتا کند می کند.
بر عکس خواب مناسب، استراحت، اطمینان خاطر،
تغذیه مناسب و منظم، مزاج مرتب، مطالعه در
زمان مناسب ( نه بلافاصله بعد از صرف غذا)
خوردن مقدار مناسبی از خرما یا کشمش،
عسل و گردو به همراه پنیر، آجیل به مقدارکم،
تنفس عمیق در هوای سالم و ورزش صبحگاهی،
استفاده از شیر یا شیر کاکائو در صورت امکان،
استراحت نیم ساعته در نزدیکی ظهر،
بیدار ماندن بعد از نماز صبح یا بعد از طلوع آفتاب،
خودداری از خواب نزدیک غروب آفتاب موجب
نشاط و فعالیت مغز و افزایش حافظه و آمادگی
برای کارهای فکری می شود.
خوردن صبحانه در ساعات اولیه بامداد
(صبح نسبتا زود) به این مقصود کمک می کند .
استفاده از مقدارکمی زنجبیل در غذاها
( به جای ادویه دیگر یا همراه آنها ) نیز مفید است.
تلاوت آیات قرآن کریم و روزه ماه مبارک رمضان
نیز به دلایلی که نیاز به بحث جداگانه دارد،
در افزایش حافظه مؤثر است.
برای تقویت حافظه، مصرف آنتیاكسیدانها
(مثل میوه و سبزی ها) كه از سلولهای
بدن دفاع و آنها را تغذیه میكند، پیشنهاد شده است.
آنتیاكسیدانها همچنین از رسوبكردن چربی در
رگهای خونی جلوگیری میكنند و باعث میشوند
كه خون به راحتی جریان پیدا كند و به مغز برسد.
مطالعاتی كه در دانشگاه پزشكی هاروارد انجام شده،
نشان داده است افرادی كه مقدار زیادی سبزیجات
تازه استفاده میكنند، كمتر دچار فراموشی
و تضعیف حافظه میشوند.
مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود
به استیل كولین نیاز دارد كه منشأ آن از
لسیتین می باشد. وقتی لسیتین ازطریق
غذا دریافت می شود طی مراحل جذب و
هضم به كبد وارد شده ، شكسته و كولین
كه جزئی از ساختمان لسیتین است از آن
جدا می شود كه از این كولین آزاد شده بسیاری
از مواد حیاتی و ضروری بدن ساخته خواهد شد.
یكی از نقش های مهم كولین در ساختن
استیل كولین است. استیل كولین اهمیت
بسیاری برای فعالیت مغز و مركز حافظه دارد
و با بودن استیل كولین، مغز و مركز حافظه
توانایی ضبط و نگهداری صحبت ها،
نوشته ها و دیده ها را خواهند داشت
و تا زمانی كه این ماده حیاتی یعنی
استیل كولین ساخته شده از لسیتین
به اندازه كافی به مغز برسد ما دچار
فراموشی نمی شویم و برعكس در
اثر كاهش مقدار استیل كولین به
دنبال كمبود لسیتین ، حتی به مدت كوتاه،
قدرت حافظه كاهش یافته و فرد قدرت
حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها را از
دست خواهد داد و یا مطالب و مسائل
جدید را به سختی به خاطر می سپارد.
منابع غذایی لسیتین
لسیتین درعدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ،
تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی،
آرد جو و سر، كبد(جگر) گوساله و... وجود دارد
ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می شود.
مقدار لسیتین موجود در لوبیای سویا بسیار بالاتر
از لسیتین سایر مواد ذكر شده می باشد و به
همین علت در سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویا را،
سلطان لسیتین معرفی كرده اند. به عبارتی كیفیت
لسیتین گرفته شده از سویا از سایر تركیبات
بهتر و بالاتر می باشد.
این روزها نبرد بین كربوهیدرات و پروتئین
بسیار زیاد است، به خصوص اینکه رژیمهای
پُر پروتئین و كم كربوهیدارت اثرات مطلوبی
در كاهش وزن و افزایش هوشیاری از خود
نشان دادهاند. البته نه قندها و نه پروتئینها،
نقش مستقیمی در افزایش توانایی فرد برای
تمركز ایفا نمی کنند و به عنوان منبع قدرت
مغزی به حساب نمیآیند.
اما نباید كل تاثیرات را نادیده گرفت.
در بدن، كربوهیدراتها (قندها) به گلوكز تبدیل میشوند.
این كار حداقل 2 تا 4 ساعت طول میكشد، در حالی
كه تجزیه پروتئینها حداقل به 4 ساعت زمان نیاز دارد.
بنابراین نمی توان گفت یك ماده غذایی اثرات معجزه آسایی
بر حافظه داشته باشد.
متخصصان تغذیه معتقدند تركیبی از غذاها مثل میوهجات،
سبزیجات، غلات و دیگر مواد غذایی در كل باعث بهبود
سلامت جسم و ذهن میشوند و اگر فردی رژیم غذایی
سالمی داشته باشد، كل فعالیتهای جسمی و ذهنی
او در حد مطلوب و مورد نظر قرار میگیرند.
عامل دیگری كه ممكن است با تمركز ذهن افراد
رابطه داشته باشد، پُرخوری یا كم خوری است.
اگر فردی قبل از انجام یك كار مهم، پُرخوری كند،
احساس خواب آلودگی میكند، زیرا گردش خود
از مغز به سمت معده منحرف میشود تا عمل
هضم غذا به بهترین نحو صورت گیرد. از سوی
دیگر افرادی كه كالری كافی دریافت نمی كنند
و از وعده غذایی خود صرف نظر میكنند یا
تحت رژیم های سخت غذایی قرار دارند
نمی توانند تمركز خوبی داشته باشند و
حواس آنها به راحتی پرت میشود.
به علاوه تحقیقات نشان داده است
كودكانی كه صبحانه میل میكنند،
حافظه كوتاه مدت بهتری نسبت به
همكلاسیهای خود كه صبحانه نمیخورند،
دارند. در ضمن كودكانی كه صبحانههای
پُر كالری میخورند (مثل كیك، شكلات، شیرینی و...)
تمركز خوبی ندارند.
رژیمهای غذایی پُر چرب نیز روی آگاهی و تمركز،
اثرات منفی دارد، طوری كه حافظه و یادگیری
تضعیف میشود، پس نمیتوان از افرادی
كه غذاهای پُرچرب میخورند،
انتظار هوش آنچنانی داشت.
قفسههای مغازهها یا داروخانهها پر از قرصها،
شربتها و مكملهای ویتامین، املاح و مواد گیاهی است
كه روی همه آنها قید شده كه از نظر جسمی و ذهنی
باعث تقویت شما میشوند. تعداد این مواد آنقدر زیاد
است كه قابل شمارش نیست، اما مطمئن باشید
این مواد آن طور هم كه درباره آنها تبلیغ شده،
سودمند نیستند و اگر یك امتحان یا مصاحبه
بزرگی در پیش دارید، بهتر است برای تقویت
حافظه و تمركز خود، بر روی این مواد حساب باز نكنید.
گزارشهایی وجود دارد كه میگوید ویتامینهای E,C,B
و بتاكاروتن و منیزیم می تواند قدرت مغز را تقویت كنند.
اما هیچ كس ثابت نكرده كه قرص های حاوی این مواد
بتوانند باعث تقویت حافظه و تمركز شوند. در ضمن
وقتی مقدار زیادی از این مواد در غذاهای طبیعی
وجود دارند، چرا به سراغ قرص های آنها برویم؟
ویتامین C را به راحتی در مركبات میتوان یافت.
بتاكاروتن در هویج ، اسفناج و دیگر سبزیجات
برگ دار سبز وجود دارد. قرص های ویتامینی
و مكمل موارد مصرف خاصی دارند و هیچ وقت
نمیتوانند جای مواد غذایی را بگیرند.
به تازگی نظریههایی مطرح شده كه قابل توجه است.
مثل مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3(مثل ماهی)،
وین پوستین(كه در یك گیاه وجود دارد) یا كولین
(ماده مغذی اصلی موجود در لسیتین) دارای
اثرات خاصی هستند و بر سلامت ذهن، تاثیرات
مثبتی دارند و محققان در تلاشند تركیبی از این
مواد را در اختیار افراد بگذارند
تا قدرت حافظه آنها تقویت شود.
فكر نكنید اگر غذای خاصی مصرف كنید،
تمركز و حافظه شما قدرت فوق العادهای پیدا میكند.
اگر امتحان یا مصاحبهای در پیش دارید و دوست دارید
حافظه و تمركز شما قدرت خوبی داشته باشند،
نكات زیر را به خاطر بسپارید:
- كارهای لازم را برای آمادگی خود،
از قبل انجام دهید، سر فرصت و بدون عجله.
- شب قبل، خوب بخوابید.
- ورزش را در برنامه زندگی خود به طور منظم در نظر بگیرید.
- یك رژیم غذایی متعادل و حاول تمامی گروه های
غذایی مصرف كنید. به هیچ وجه از ماده غذایی
خاصی به منظور تقویت حافظه استفاده نكنید؛
چون ممكن است وضعیت شما را بدتر كند
از غذاهای طبیعی و سالم در حد معقول
استفاده كنید تا ذهن شما برای هر كاری آماده باشد.
دکتر کیمیاگر متخصص تغذیه گفت :
با توجه به اینکه اکنون فصل امتحانات است
مصرف خرما به عنوان یک جایگزین برای غذاهای
حاوی قند بسیار توصیه می شود زیرا خرما به دلیل
داشتن قند طبیعی به راحتی بر روی حافظه کوتاه
مدت مغز تاثیر میگذارد و قند نیز خوراک مغز است
و وقتی این خوراک فراهم شود فعالیت خود
را به خوبی انجام میدهد.
وی گفت: بهترین توصیه به دانش آموزان در زمان امتحانات
این است که شب قبل غذاهای آرام بخش مثل سوپ
جو بخورند تا آرامش داشته باشند همچنین کاهو،
دوغ و ماست نیز به عنوان غذاهای آرام بخش توصیه میشود.
کیمیاگر تصریح کرد: برای وعده صبحانه خرما،
کشمش، عسل به همراه نان و مواد نشاسته ای
ضروری است زیرا این مواد بعد از ۲ ساعت در بدن
آزاد می شوند البته مصرف تخم مرغ به علت
چربی زیاد توصیه نمی شود.
متخصصان تغذیه می گویند:
شما آن چیزی هستید که می خورید!
به عبارت دیگر بدن ما مانند ساختمانی است
که اگر زیربنای مستحکمی نداشته باشد
قادر به ادامه حیات نیست و داشتن زیربنای محکم
تنها در سایه تغذیه مناسب امکان پذیر است
. حتی می توان به مدد تغذیه مناسب ،
روزهای پر اضطراب و تنش را به ایام کار
و فعالیت مضاعف تبدیل کرد.
- ۶۰درصد مغز از چربی تشکیل شده است
و آن چیزی که مغز به آن نیاز دارد ، قند و اکسیژن است.
همچنین امگا ۳ در بهینه کردن عملکرد مغز نقش
موثری را ایقا می کند.
- تغذیه بر روی رشد مغز و افزایش حافظه موثر است
و افرادی که قصد دارند در رقابت های فکری
مانند کنکور شرکت کنند استفاده از مواردی حاوی پروتئین
، ید ، آهن و روی باشد برایشان الزامی است.
مشاهده کرده ایم دانش آموزانی که با کمبود ید
مواجه هستند بهره هوشی آنها به مراتب پایین تر
از دانش آموزانی است که چنین مشکلی ندارند .
- ۲۵درصد بازده کاری انسان را ناشی از وجود آهن
در بدن می داند و اظهار می دارد: دانش آموزانی
که تمرکز کافی ندارند و حتی قادر به تشخیص
رنگ ها نیستند باید علت را
در کمبود آهن جست و جو کنند .
- در عین حال پرخوری مانع یادگیری می شود
و در چنین شرایطی انسان تا ۲ ساعت آمادگی
لازم برای یادگیری را ندارد.
- بهترین زمانی که مغز می تواند
غذای کافی به دست آورد
، صبح است. با خوردن صبحانه که حاوی مواد قندی
، غلات و چربی ها است می توان عملکرد
مغز را در طول روز افزایش داد.
- علم تغذیه به ما می آموزد که ویتامینB1
موجود در سبوس گندم ، حبوبات ، آجیل ،
غلات و گوشت موجب جلوگیری
از سردرگمی و گیجی می شود.
- ویتامین B2 که در شیر ، بادام ،
سبزیجات ، نان و غلات است موجب افزایش
حافظه می شود. ویتامین B6 که در غلات
، نان و موز می تواند به افزایش حافظه بلند مدت کمک کند .
- علاوه بر این ها برای بهبود حافظه و افزایش تمرکز
خوردن غذاهایی مثل ماهی ، غلات و حبوبات که حاوی
“روی” است توصیه می شود. همچنان ماست و شیر
نیز سطح هوشیاری را افزایش می دهد.
- کاهو و انگور را به عنوان نمادی برای کاهش
اضطراب معرفی می کند و به دانش آموزان
توصیه می شود که در روزهای امتحان و رقابت های
فشرده ای مانند کنکور ، خوردن صبحانه کامل
با در نظر گرفتن ۲ ساعت فاصله تا زمان
آغاز امتحان فراموش نکنند.
پایه صبحانه را نان و یا یکی از غلات تشکیل
می دهد و از آنجایی که میزان قند خون با
حافظه کوتاه مدت رابطه دارد با کاهش قند
خون میزان قدرت حافظه کوتاه مدت کم می شود
خوردن قند طبیعی مانند آب میوه ، عسل و یا
مربا توصیه می شود. خوردن
چربی مانند خامه کره و یا پنیر نیز
ضروری است ضمن آنکه نوشیدن چای ب
ه منظور ایجاد آرامش نیز بسیار مفید است.
.
نظرات شما عزیزان:
سلام یه سوال داشتم ایا معجون حضرت علی واقعا حافظه رو خیلی قوی میکنه لظفا جواب بدید ؟؟؟؟
پاسخ:
سلام ضمن تشکر از حضورتان بر اساس نظر یه های طب سنتی:
این معجون بهترین تقویت کننده حافظه برای تمام سنین است
و نبز:جهت پیشگیری از الزایمر، این معجون بسیار مفید است
جهت تقویت حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مناسب است .
برای تقویت اعصاب و قلب خیلی مفید است .
برای پیشگیری از سکته معجون بسیار مفیدی است .
**مواد لازم معجون تقویت حافظه:
زعفران 3 گرم ، پودر سعد کوفی 50 گرم ، کندر 50 گرم و عسل 500 گرم
طرز تهیه معجون تقویت حافظه:
سعد کوفى و کندر و زعفران را خوب آسیاب کرده و با 500 گرم عسل طبیعى مخلوط کرده و به مدت ۲۴ ساعت در محیط آشپزخانه نگهداری شود .
روش مصرف معجون تقویت حافظه:
روزانه یک یا دوبار هربار بقدر یک قاشق مرباخوری از این معجون میل شود.
نکته درمورد معجون تقویت حافظه:
معجون تقویت حافظه را نباید در یخچال نگهداری کرد .
سلام یه سوال داشتم ایا واقعا معجون حضرت علی که از زعفران سعد کندر
و عسل درست میشه حافظه خیلی قوی میشه لطفا جواب بدید ؟؟؟؟؟
پاسخ:
سلام ضمن تشکر از حضورتان بر اساس نظر یه های طب سنتی:
این معجون بهترین تقویت کننده حافظه برای تمام سنین است
و نبز:جهت پیشگیری از الزایمر، این معجون بسیار مفید است
جهت تقویت حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مناسب است .
برای تقویت اعصاب و قلب خیلی مفید است .
برای پیشگیری از سکته معجون بسیار مفیدی است .
**مواد لازم معجون تقویت حافظه:
زعفران 3 گرم ، پودر سعد کوفی 50 گرم ، کندر 50 گرم و عسل 500 گرم
طرز تهیه معجون تقویت حافظه:
سعد کوفى و کندر و زعفران را خوب آسیاب کرده و با 500 گرم عسل طبیعى مخلوط کرده و به مدت ۲۴ ساعت در محیط آشپزخانه نگهداری شود .
روش مصرف معجون تقویت حافظه:
روزانه یک یا دوبار هربار بقدر یک قاشق مرباخوری از این معجون میل شود.
نکته درمورد معجون تقویت حافظه:
معجون تقویت حافظه را نباید در یخچال نگهداری کرد .

بی نهایت سایت قشنگی است
به من هم سر بزنید
پاسخ:
پریوش جان با تشکر از بازدید تان
حتما به سایت شما سر می زنیم
-
مررررررررررررررررررررررررررررر رسیییییییییییییییییییییییییییی ییییییییییییییییییییییی
بابت مطالب خوبتون واقعا عالی بودن واستفاده کردم
بیییییییییییییییییگ لااااااااااااااااااااااااااااا اایک دم
هر کس که این مطالب
و جمع اوری کرده در کل مرسی
پاسخ:
عاطفه جان از ابراز لطفتان بسیار سپاسگزاریم
امیدواریم همیشه موفق و شیرین کام باشید